Zo doen wij het

Wij fokken hobbymatig en volgen hierbij de reglementen van de Raad van Beheer. Dat wil zeggen dat wij alleen fokken met honden die voldoen aan de door de Raad van Beheer  gestelde eisen met betrekking tot verschijning, gedrag en gezondheid.

Daarbij besteden wij veel zorg aan de keuze voor de reuen waardoor wij een dekking laten verzorgen. Dit doen wij uit liefde voor het ras en om de standaard van de Rottweiler zoveel mogelijk te behouden.

Als wij een nest verwachten maken wij daar natuurlijk melding van op onze website en op Facebook. Indien u interesse heeft voor een pup uit een verwacht nest kunt u contact met ons opnemen. Zolang wij niet te veel aanmeldingen hebben kunt u een afspraak met ons maken, zodat wij met elkaar kennis kunnen maken en u onze honden kunt leren kennen. Hierbij is het overigens niet zo dat de mensen die wij het eerst hebben gesproken ook automatisch als eerste in aanmerking komen voor een pup.

Als het uw bedoeling is om de hond als erfhond te gebruiken hebben wij liever niet dat u contact met ons opneemt. Niet dat er wat mis is met erfhonden, maar wij hebben graag dat onze honden uitgroeien tot echte gezinshonden.

Als er een nest is geboren zal dit natuurlijk ook worden aangegeven op onze website en op Facebook. Na de geboorte worden de pups onderzocht door de dierenarts. In de tijd dat ze bij ons zijn krijgen de pups alle benodigde vaccinaties, worden ze ontwormd en krijgen ze een hondenpaspoort. Voordat de pups na circa 8 weken naar hun nieuwe eigenaren gaan worden ze door de Raad van Beheer gechipt voor de stamboom en wordt hun DNA-profiel afgenomen. Wij maken gebruik van een koopcontract voor onze pups.

De pups groeien bij ons op in de woonkamer, waarbij zij al veel indrukken van het dagelijkse leven op zullen doen. De eerste drie weken kan er niemand op bezoek komen. Daarna kan iedereen langskomen om eens lekker met de puppy’s te knuffelen.

Wij vragen altijd wat u in de toekomst met uw hond wilt gaan doen en naar welke pup de voorkeur uitgaat, maar uiteindelijk bepalen wij welke pup naar welke koper gaat, waarbij wij rekening houden met de voorkeur, de gezinssituatie en hoe de pups zich in het nest gedragen.

In de laatste weken dat de pups bij ons zijn zullen ze allerlei activiteiten hebben. Lekker autorijden om een bezoek te brengen aan een paar winkels, zoals bijvoorbeeld een supermarkt en tuincentrum. Een bezoekje aan de markt is echt een traditie, waar de pups kunnen genieten van de roepende marktkooplui. Als het allemaal in te passen is dan gaan de pups ook nog naar een school.

En dan komt na 7 à 8 weken het zwaarste moment voor ons. Het uitvliegen. Natuurlijk hebben we er vertrouwen in dat we de juiste keuzen hebben gemaakt met betrekking tot de nieuwe eigenaren, maar je geeft echt een stuk van je leven af. We hebben er tenslotte heel intensief voor gezorgd en mee geleefd.

Gelukkig bestaat er sinds enige tijd telefoon, zodat we in ieder geval kunnen horen hoe het met de pups gaat. Daarnaast krijgen we regelmatig foto’s van de pups waar we er dan weer wat van op de nakomelingenpagina zetten.